Privacy

OVER ONS

 

Hijman Schoonmaakartikelen BV:

Hijman Schoonmaakartikelen B.V. is een full service klant-ontzorgende facilitaire dienstverlener op het gebied van PBM’s, glasbewassing, afvalsystemen, sanitaire voorzieningen, Hygienepapier, reinigingsmiddelen en -materialen en -machines.

Met een assortiment van meer dan 6000 artikelen en ruim 5000 klanten behoort Hijman inmiddels tot de top 3 schoonmaakgroothandels.

 

Wij streven daarbij naar langdurige, duurzame en diepe samenwerkingsverbanden met zowel onze klanten als onze leveranciers. Onze focus ligt op de behoeften van onze klanten. Onze organisatie is rond onze klanten ingericht. Wij doen graag op een open, plezierige en eerlijke manier zaken, gericht op regelmatige en structurele groei. En last but not least; Altijd dat stapje extra.

PLASTIC 4 US een ophaal- en recycleservice voor plastic afval.

 

Het concept werkt simpel, en bestaat uit vier stappen:

 

  1. De klant verzamelt op één, of meerdere centrale locaties. plastic flesjes, cans en drums in een ‘Plastic 4 Us box’.
  2. Op verzoek, tijdens het afleveren van de bestelling, wordt de ‘Plastic 4 Us box’ geleegd en wordt de inhoud meegenomen.
  3. Verwerking van het plastic afvalmateriaal vindt plaats door middel van een shredder. Hiermee worden de plastics omgezet in granulaat dat als grondstof dient voor nieuwe producten.
  4. Met een mal of 3D-printer worden weer nieuwe producten gemaakt.
  5. Onze ultieme doel is het maken van producten die weer gebruikt kunnen worden binnen het “schoonmaken”

 

Plastic als waardevolle grondstof

 

“Landelijke afvalverwerkers roepen het al langere tijd, wat voor de één afval is, is voor de ander een potentieel waardevolle grondstof. In ons geval krijgt het plastic verpakkingsmateriaal een heel andere waarde indien dit weer te gebruiken is als grondstof.”

 

De businesscase staat of valt in dit geval bij de massa. “Daarom is het zo belangrijk om samen te werken en verder te kijken dan het eigen belang”. Voor de Amsterdamse groothandel is het inzamelen geen nieuw begrip. Algemeen directeur Roland Wink: “Dat klopt, wij verzamelen voor een zeer grote klant al plastic op een luchthaven.”

 

 

Klein beginnen

 

“Gesprekken om een gezamenlijk front te vormen voor de inzameling zijn onlangs gestrand”, vervolgt Wink. “Enerzijds begrijpelijk, want er zijn natuurlijk allerlei redenen te bedenken om wel of juist niet te participeren. Het eigen voordeel is altijd belangrijk, maar het betreft in dit geval een gezamenlijk probleem. De reacties zijn positief en laten we niet vergeten dat het valt of staat met de participatie van de klanten. We beseffen ons goed dat we geen afvalverwerker zijn en klein beginnen.”

 

 

Nieuwe flacons

 

Het zou dus nog duurzamer kunnen, maar daarvoor is het project nu nog te klein. Dat er stappen worden gezet op groen gebied is natuurlijk al een stap in de goede richting. Het ultieme doel van het project ‘PLASTIC 4 US’ is dat het granulaat zijn weg weer vindt naar de schoonmaakbranche door gebruikt te worden in nieuwe flacons of in andere schoonmaakmaterialen. Er zijn verregaande gesprekken om dit mogelijk te maken. Zoals gezegd staat of valt het concept bij de massa. Zolang ‘Plastic 4 Us’ geen financieel blok aan het been wordt, zijn er volop mogelijkheden. Aanhaken dus!

 

 

Wat is Circulair ondernemen? Klik hier voor een korte uitleg